En veckas semester.

Har varit och pluggat med mina studievänner hela dagen idag. Gjort klart det mesta på våran engelska rapport. Ska kanske sätta mig senare och skriva lite till. Just nu så myser vi framför tv:n och kollar på Svenska Hollywood fruar, så himlans roligt!

Idag så har jag och min vän Angelica "Blengis" bokat en sista minuten resa. Vi åker om en vecka till Egypten, Hurghada. Älsk kunde inte åka just nu pga. jobb och fiskeresor, så då tar jag och min trogna vän en tjejsemestervecka. Vi ska bo på ett jätte fint hotell med All Inclusive! UNDERBART ska det bli!

Meen jag kommer såklart att sakna mina killar såå mycket!

På vårat hotel i Egypten, Hurghada.


Kommentarer
Postat av: Anna

ÅHHH va härligt, blir avis! Tänk vad härligt med sol och värme. Vilka fina bilder på det tidigare inlägget! Vi måste ses nåt snart! =) Kram

2010-04-12 @ 22:35:34
URL: http://aneth.blogg.se/
Postat av: Sara

Helt rätt att åka... Förstår att du kommer sakna santoz men peter? Hahahha

2010-04-13 @ 09:35:15
URL: http://saramariarunkan.blogg.se/
Postat av: Caroline

Åhh, vad mysigt!

Önskar er en underbar semester... <3

Puss och kram från mig och Nova

2010-04-13 @ 11:22:27
URL: http://princesses.blogg.se/
Postat av: Sofia o Hugo

Jaaa, men gud så underbart! Tokavis är jag! :D

2010-04-13 @ 14:51:25
URL: http://www.sofiatarberg.blogspot.com
Postat av: Linda

Kul, hoppas ni får en toppensemester. Glöm ej handsprit eftersom det är bakterier överallt, särskilt på sedlarna. Jag har varit där en gång och vill tillbaka!

2010-04-13 @ 19:58:57
URL: http://www.slusk.nu
Postat av: Linda

Jag har massor av tips! 1 Shopping: Tillfälle att handla mkt smycken, helst guld! De brukar ha bra priser på guld, men det säljs mängder av fejkmärkesväskor som kan vara lite kul att ha. Mycket sportkepsar och lite skor men de är inte europeisk stil om man säger så. Köp massor av sjalar! Passa dig för kvalitén, köp de som liknar dem på H&M. Köp massor av sådana, perfekta som presenter och blir billigt om du köper flera. Pruta om allt! De är prutgalna, men ge inte för låga bud då olika butiker säljer samma saker och har typ samma priser, de har koll på andras priser och är typ släkt med varandra.

2010-04-15 @ 21:05:51
URL: http://www.slusk.nu
Postat av: Linda

2 Sightseeing: Om du åker med tex fritidsresor, gå direkt till deras informationsträff och kolla i pärmen för olika aktiviteter. Om hotellet ligger vid havet (jag bodde på Magawish som låg vid havet) så ligger det båtar för snorkling. Man anmäler sig nere på stranden och snorklingen är superkul! Ni kan nog välja mellan att åka till Luxor (där alla vackra kungagravarna finns) eller att åka till kairo, beroende på hur länge ni stannar. Jag har varit i kairo och sett pyramiderna, egyptiska museet (med mumier) och inne i det stora citadellet. Den turen rekommenderar jag, men ni färdas nattetid ca 10 tim i buss till kairo. bussarna har air condition men ingen värme, så ta med er varma kläder för natten annars fryser ni ihjäl.

2010-04-15 @ 21:17:46
URL: http://www.slusk.nu
Postat av: Linda

Jag önskar dock att jag hade rest till Luxor eftersom pyramiderna visserligen var mäktiga, men det fanns inga dekorationer alls och det kostade typ 20 pund att gå in i dem. Vi fick dock se en underbar marknad i Kairo och bodde på ett 5-stjärnigt hotell som vi såg 2 pyramider ifrån! Sfinxen var cool, men man fick ej gå nära pga tunnlar under den + rasrisken. Egyptierna är bara män och kan vara riktigt besvärande, men strunta i det och kör din grej. Pruta (för de tjafsar alltid om priserna), sprita händerna ofta, ät helst på hotellet eller på en finare restaurang, hoppa inte upp på kameler/hästar för det är ej gratis - ibland försöker de lura en med att man ska sitta upp och ta en bild varpå de helt plötsligt kräver betalt. Annorlunda mentalitet men sjukt kul! För att ta sig mellan hotellen och shoppingstråken åker man minibussar (provatkörda). Prata med hotellpersonalen om rimliga priser för sådan hemmataxi, de försöker blåsa en på flera pund nämligen! De vet att man är turist. Kommer jag på något mer så skriver jag igen. Trevlig semester!

2010-04-15 @ 21:24:55
URL: http://www.slusk.nu
Postat av: Linda

Egyptierna är bara män = endast män i butiker, på gatorna osv. Väldigt få kvinnor rör sig ute. ;)

2010-04-15 @ 21:30:01
URL: http://www.slusk.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0